Det Sunde Køkken

Sund og velsmagende mad

Vores dygtige køkkenmedarbejdere sørger for, at du hver dag kan nyde sund og velsmagende mad i højskolens spisesal.

I højskolens køkken laves maden af friske råvarer, og køkkenpersonalet er garant for et eksperimenterende køkken, hvor der til stadighed inddrages nye smagssammensætninger.

Skærgårdens kost overholder Sundhedsstyrelsens anbefalinger, og der er løbende fokus på fx at begrænse anvendelsen af mættet fedt og brugen af salt og sukker.

Hver morgen serveres der hjemmebagt brød sammen med et stort udvalg af sunde morgensmadsprodukter foruden frugt og grønt.

Vi spiser varm mad til frokost, og vi arbejder pædagogisk med gode rutiner omkring måltidet, bl.a. ved - alt efter behov - at veje maden eller bruge tallerken-modellen.

Ved frokost og aftensmad finder du altid et udvalg af salater. Vi bruger meget råkost, og du vil stifte bekendtskab med rigtigt mange varianter, som du selv vil kunne bruge senere.

Fuldkorn er også en vigtig del af vores kostsammensætning. Når der er kulhydrater på menuen, er der altid fuldkorn i vores brød, pasta og ris.

Der er altid adgang til sunde mellemmåltider.

Hver uge har vi en fiske-dag og en vegetar-dag.

Aftensmaden serveres kl. 18.00 og er en kombination af lune og kolde retter.

Velbekomme!

img_7517

Vil du gerne vide mere om Højskolen Skærgården?

Du er altid velkommen til at kontakte os for nærmere info