Folkemøde på Skærgården fredag d. 4. september 2020 kl. 14 – 17

Kl. 14 – Åbning v/Elsebeth Gerner Nielsen, tidligere kulturminister og nu generalsekretær i Højskolernes Forening i Danmark, samt Bitten Damgaard, formand for Højskolen Skærgården

Fra kl. 14.30 til 17.00 vil der foregå følgende rundt om søen i sessions à 15 minutter.

Sted, hvem og hvad

I skoven nord for søen – Lydkunstner – Nicole Pedersen

På søen – Stand-Up Paddle Boards

I teltet vest for hovedbygningen –  Musiker Louise Noes

Bålpladsen mellem trivselshuset og hovedbygningen – Suppe på bål v/Bonnie Lykke Vestervig

Ved det sorte træhus øst for søen – Talk om ”Naturen – livets åndehul?” v/Kristina Taaning

I søstjerneteltet vest for søen – Talk om bæredygtig trivsel v/Michael Møller Andersen

I skoven nord for søen – Skovbad og Qigong v/Marie Dalgaard

I teltet ved trivselshuset – Ølbrygger Erik Borg

I teltet ved trivselshuset – Kaffe

I skoven – Fortæller – Peter Barner Rasmussen

Ved bækken ved krea – Fortæller – Nina Stenshøj

Ved Børneskolen øst for søen-  Sangværksted v/Anders Hornshøj

Ved badebroen – Hvordan vil vi gerne leve? Byplanlægning. v/kunstnerduoen Jens & Morten

 

Lidt om kunstnerne:

Anders Hornshøj
Anders er en engageret og udadvendt musiker og musikalsk teambuilder, med mange forskellige opgaver og projekter. Han arbejder med mennesker, underviser, synger og spiller, laver workshops og koncerter i ind- og udland. med fokus på fællesskab og arbejdsglæde. Han er medejer af Postyr Project. En anerkendt elektronisk vokalgruppe med basis i Aarhus/Aalborg. Han har været tilknyttet DR på MGP showet som sangcoah fra 2009-2014.

Jens & Morten
Jens & Morten er en dansk kunstnerduo, som består af Morten Kromann (f. 1985) og Jens Ardal (f. 1986),som er bosiddende i Holstebro. Morten er uddannet fra Kunsthøjskolen i Oslo i 2012, men Jens er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2014. De vandt i 2014 både den internationale kunstpris EXTRACT og KulturVækstprisen, som uddeles til kulturiværksættere i Midt- og Vestjylland. Se også www.jensogmorten.dk

Sandbox Citizen eller Sandkasse Borger, er et deltagerbaseret værk, der tager udgangspunkt i Sandkasseterapi – en behandlingsform, der på mange måder ligner drømmearbejde, idet arbejdet med billeder i sandet foregår udenom intellektet. Det er så at sige det ubevidste, der laver billederne. I sandkassen stopper al snakken udenom og alle forklaringer. Vores ‘take’ på sandkasseterapien, er at vende den om, til at være byplanlægningsterapi – eller meditation, om man vil. Vi faciliterer en samskabende proces, hvor deltagere kan arbejde frit med, hvad der kunne være et ‘optimalt eller ønskeligt byrum’, for en borger. I Sandbox Citizen, får gæsterne mulighed for at vælge blandt en masse objekter såsom: 3D prints, hverdags genstande, figurer, kontor artikler o.m.a., for derpå, at skabe deres eget billede på, hvordan et byrum kunne se ud. Formålet er at skabe refleksion og indlevelse i byudvikling og forskønnelse af byrum anno 2020. https://www.jensogmorten.dk/5478005/sandbox-citizen

Fortællerne
Nina Stenshøj og Peder Barner Rasmussen er begge klassiske fortællere med noget på hjerte. De kan normalt bl.a. opleves på Fortællefestivalen på Nr. Vosborg (dog ikke i år, hvor den er aflyst pga. Corona).

Lydkunst
Lydkunstner Nicole Cecilie Bitsch Pedersen er en dansk lydkunstner og komponist. I hendes kunstnerisk praksis beskæftiger hun sig med spændingen mellem teknologi og natur, som et udtryk for den antropocæne verden vi lever i. Til folkemødet deltager hun med en rituel lyd performance der bla. inkorporerer hjemmebyggede elektroniske instrumenter og forskellige klokker, håndlavet af kunstneren selv. Sammen skaber de et særligt sanseligt lydlandskab, indrammet af raslen af vinden i trætoppene og skovens egen lyde. Nicole Cecilie Bitsch Pedersen (1990), uddannet kandidat fra Dansk institut for Elektronisk musik 2015. http://www.nicolececiliebitschpedersen.com/

Louise Noes
Louise Noes er sangerinde, guitarist, foredragsholder og cand.mag. i kulturstudier. Hun har 20 års erfaring med at synge for folk, holder desuden foredrag om kulturhistorie og har et koncertforedrag om Joni Mitchell. Hendes repertoire består af sange, som har en særlig betydning for hende tilsat en personlig fortolkning, og det kan være alt fra Bruce Springsteen til en salme.

Kristina Taaning
Kristina Taaning er daglig leder af Skovsnogen og hendes oplæg hedder: “Naturen – livets åndehul?” Den undtagelsestilstand vi har befundet os i de sidste 5-6 måneder pga. Covid-19, har sat en tyk streg under, at naturen er et frirum. Og at selvom Covid-19 har tvunget os til at leve i meget snævre kredse, så kan vi stadig mødes i naturen, og det er den vi tyer til. Det mener jeg, er kommet for at blive. At opholde sig i naturen giver os noget at tale om og være nysgerrige på lige fod og på tværs af aldersskel.

På Folkemødet kan man også opleve nogle af højskolens faste lærere: Michael Møller Andersen, Marie Dalgaard, Connie Maul og Bonnie Lykke Vestervig underviser alle til daglig på Skærgården.