Højskolen Skærgårdens historie

Højskole for mennesker i forandring

Vi har i mere end 40 år lavet højskole for mennesker i forandring. Fra højskolens start i 1972 var det næsten udelukkende familier med børn, som nød godt af, at højskolen også havde egen børnehave og børneskole.

Men i løbet af de sidste ca. 15 år har vi i stadig højere grad arbejdet med mange forskellige mennesker, som alle er kommet med et ønske om forandring. Nogle med vægttab for øje. Andre med generel trivsel for øje. Og alle med et åbent sind i forhold til at blive afklaret på en ny fremtid.

I dag laver vi højskole for voksne mennesker i alle aldre, de yngste er lige blevet 18 og de ældste er omkring 70 år. Alle nyder godt af vores almene fag indenfor livskundskab og trivsel, og rigtig mange supplerer med fag, der retter sig mod en sundere livsstil, fx mange forskellige former for motion og vejledning i at lave det rette træningsprogram, ernæringsteori, fedmepsykologi m.m.

I dag er vi således mere en sundheds- og trivselshøjskole end en familiehøjskole. Og vi bliver ved med at begejstres over, hvordan mennesker på kryds og tværs af aldre og vægtklasser kan berige hinandens liv og være med til at sætte gang i nye udviklingsprocesser.

bokse-store-bolde-1

Vil du gerne vide mere om Højskolen Skærgården?

Du er altid velkommen til at kontakte os for nærmere info