Højskoleaftener

Velkommen til Skærgårdens Højskoleaftener

I løbet af året afholder vi en række åbne arrangementer, hvor alle er velkomne.

Det er vores ønske og håb, at højskolen på den måde kan være mødested for alle, der har lyst til at opleve det gode fællesskab, vores sunde køkken, spændende foredrag og ikke mindst den gode samtale om vedkommende emner.

Først og fremmest handler det om vores højskoleaftner, som består af aftensmad, foredrag og diskussion over kaffen. Men der er også mulighed for at deltage i højskolens årsmøde i begyndelsen af september måned.

Du kan se det aktuelle halvårsprogram herunder.

Hvis I er en klub eller en gruppe mennesker, som ønsker at besøge højskolen og høre om vores arbejde med trivsel og livsstil, arrangerer vi gerne en højskoleaften specielt for jer. Ring eller skriv og aftal nærmere med forstander Vibeke Lundbo på:
vibeke@familiehojskolen.dk eller på 30 60 39 40.

Aftenerne starter normalt med spisning kl. 18 og foredrag kl. 18.45, med mindre andet er angivet under arrangementet. Efter foredraget er der kaffe og hygge.

Priser
Pris for aftensmad, foredrag og kaffe er som regel 125 kr. Pris for foredrag og kaffe er 75 kr. Evt. andre priser vil fremgå under arrangementet.

Pris for medlemmer af skolekredsen*:
Aftensmad, foredrag og kaffe er som regel 100 kr. Pris for foredrag og kaffe 50 kr. Evt. andre priser vil fremgå under arrangementet.

*Medlemskab af skolekredsen koster 100 kr. om året og giver gratis adgang til årsmøde med spisning og foredrag. Læs mere - klik her.

Tilmeld dig

Udfyld formularen og betal via Mobilepay eller bankoverførsel.

Mobile Pay 63927
Vestjysk Bank reg.nr.: 7604 kontonr.: 1303215

Tilmelding til højskoleaften

Invalid Email
Invalid Number

Højskoleaftener

Koncert og livsfortælling med Rune Funch

Torsdag d. 9. maj 2019

En personlig livsfortælling i ord og musik – Rune Funch byder på en KONCERT MED FORTÆLLINGER, som bringer os på rejser både ud i verden og ind i det inderste af os selv. Fortællinger om vandring på Caminoen i Spanien, en tur igennem et Cherokee-indianerreservat i USA, til Egypten og mødet med engle i Himalayas bjerge, men også fortællinger om mobning i skolen, om det at miste og om at finde sin vej i livet. Rune deler sine personlige overvejelser om at finde sin egen vej og ikke den, som andre mener er den rigtige, og om hvordan man åbner for den indre kreative kilde.

Normalpris 125 kr.

Pris for medlemmer af skolekredsen 100 kr.

HUSK tilmelding via ovenstående formular eller på mail til kontoret@hjsk.dk

Sangaften

Torsdag d. 23. maj 2019

Vi skal prøvesynge nogle af de nye sange, som er med i opløbet om at komme med i den nye højskolesangbog. Aftenen ledes af Stig Kaufmanas, der er tovholder i Højskoleforeningen i forhold til at få afprøvet nye fællessange på baggrund af sangbogsudvalgets ønsker.

Vi skal også synge kendte sange, så der bliver rig mulighed for at få luftet den indre sanglærke.

Normalpris 125 kr.

Pris for medlemmer af skolekredsen 100 kr.

HUSK tilmelding via ovenstående formular eller på mail til kontoret@hjsk.dk

Grundlovsmøde ved søen

OBS: Onsdag d. 5. juni 2019

Vi fejrer grundloven ved søbredden med taler, musik og hyggeligt samvær.

Maratonsang

OBS: Fredag d. 21. juni 2019

For tredje gang – i samarbejde med Gjellerup Kirkes aktivitetsudvalg og dermed nu som en tradition – synger vi på årets længste dag fra kl. 10-18. Sangene bliver introduceret af forskellige gæster i løbet af dagen, og man kan komme og gå som man har tid og lyst. Det er gratis at deltage, og det er muligt mod betaling at deltage i måltiderne på højskolen. Middagsmad, eftermiddagskaffe og aftensmad koster 100 kr. De enkelte måltider koster 50 kr. for den varme middagsmad, 25 kr. for eftermiddagskaffe og 50 kr. for aftensmad.

Skt. Hans Bål

OBS: Søndag d. 23. juni 2019

Vi fejrer Skt. Hans aften ved søen kl. 20. Der kan købes kaffe og kage samt øl og vand.

Skolekredsens årsmøde 2019

Torsdag d. 26. september 2019

Der indkaldes hermed til generalforsamling i skolekredsen for Højskolen Skærgården torsdag 26. september kl. 17.

Koncertforedrag: Lykkestrejfer v/Michael Vesterskov

Torsdag d. 26. september 2019

Findes der en opskrift på lykke?
Mennesker har igennem tiderne søgt lykken på forskellig vis, men ingen har endnu, så vidt jeg ved, fundet den endelige opskrift på, hvad lykke
er og hvordan den opnås.

Kan lykken være en konstant? Eller kommer den som strejf af lys i mørket? Som strejf ind imellem livets prøvelser? Og hvad ER lykke overhovedet? Er lykke det samme for mig som for dig?

Filosofferne er uenige: Freud mener lykken ligger i nydelse og mindst mulig smerte. Andre at et optimistisk livssyn gør os lykkelige. At det handler om sindsro.

Måske er lykken ganske enkelt at være sig selv uden forstillelse- en hvilen i, at det vi står for og handler ud fra, hænger sammen med det vi siger?

Det musikalske foredrag Lykkestrejfer er reflektioner over og fortællinger og sange om det, som har ændret mit syn på lykken, hvad den er og om vejen derhen. Om tålmodighed, skrøbelighed og om at bevare roen og at acceptere, at det ikke er alt, vi kan eller skal kontrollere.

Normalpris for foredrag og spisning er 125 kr.

Foredraget er den del af skolekredsens årsmøde og er derfor gratis for medlemmer af skolekredsen.

HUSK tilmelding via ovenstående formular eller på mail til kontoret@hjsk.dk

Andre arrangementer

Opfølgningsdag

Lørdag d. 15. juni 2019 fra kl. 10 - 12 (Efterfølgende er der gensynsdag)

Når man vender hjem efter et højskoleophold er det vores erfaring, at der efter et stykke tid kan opstå en periode, hvor det bliver sværere at holde fast i de gode vaner. Derfor afholder vi nogle gange om året opfølgningsdage på højskolen, hvor vi genopfrisker viden og værktøjer og giver rum til at dele erfaringer.

Klaus Olsen står for opfølgningsdagen, som denne gang foregår fra kl 10 - 12 inden gensynsdagen.

Prisen er 250 kr. og omfatter undervisning, frokost og deltagelse i gensynsdagen. Hvis du er medlem af skolekredsen koster dagen 200 kr. Det kan betales via mobile pay på 63927 eller overføres til Vestjysk Bank på 7604-1303215. Husk at skrive "Opfølgningsdag" på betalingen.

Tilmelding til anne@hjsk.dk senest 10 dage inden opfølgningsdagen. 

Vi glæder os til at se jer igen !

Gensynsdag

Lørdag d. 15. juni 2019

Hvert år er der mulighed for at mødes med de gamle højskolevenner og gense højskolen til en dejlig dag. Dagen foregår i juni, hvor vejret forhåbentlig er med os. Vi håber at se rigtig mange til en hyggelig dag og en festlig aften.

Opfølgningsdag

Lørdag d. 26. oktober 2019 fra kl. 10 - 19

Når man vender hjem efter et højskoleophold er det vores erfaring, at der efter et stykke tid kan opstå en periode, hvor det bliver sværere at holde fast i de gode vaner. Derfor afholder vi nogle gange om året opfølgningsdage på højskolen, hvor vi genopfrisker viden og værktøjer og giver rum til at dele erfaringer.

Klaus Olsen står for opfølgningsdagen.

Prisen er 250 kr. og omfatter undervisning, frokost, kaffe og aftensmad. Hvis du er medlem af skolekredsen koster dagen 200 kr. Det kan betales via mobile pay på 63927 eller overføres til Vestjysk Bank på 7604-1303215. Husk at skrive "Opfølgningsdag" på betalingen.

Tilmelding til anne@hjsk.dk senest 10 dage inden opfølgningsdagen. 

Vi glæder os til at se jer igen !

Vil du gerne vide mere om Højskolen Skærgården?

Du er altid velkommen til at kontakte os for nærmere info