Højskoleaftener

Velkommen til Skærgårdens Højskoleaftener

I løbet af året afholder vi en række åbne arrangementer, hvor alle er velkomne.

Det er vores ønske og håb, at højskolen på den måde kan være mødested for alle, der har lyst til at opleve det gode fællesskab, vores sunde køkken, spændende foredrag og ikke mindst den gode samtale om vedkommende emner.

Først og fremmest handler det om vores højskoleaftner, som består af aftensmad, foredrag og diskussion over kaffen. Men der er også mulighed for at deltage i højskolens årsmøde i begyndelsen af september måned.

Du kan se det aktuelle halvårsprogram herunder.

Hvis I er en klub eller en gruppe mennesker, som ønsker at besøge højskolen og høre om vores arbejde med trivsel og livsstil, arrangerer vi gerne en højskoleaften specielt for jer. Ring eller skriv og aftal nærmere med forstander Vibeke Lundbo på:
vibeke@familiehojskolen.dk eller på 30 60 39 40.

Aftenerne starter normalt med spisning kl. 18 og foredrag kl. 18.45, med mindre andet er angivet under arrangementet. Efter foredraget er der kaffe og hygge.

Priser
Pris for aftensmad, foredrag og kaffe er som regel 125 kr. Pris for foredrag og kaffe er 75 kr. Evt. andre priser vil fremgå under arrangementet.

Pris for medlemmer af skolekredsen*:
Aftensmad, foredrag og kaffe er som regel 100 kr. Pris for foredrag og kaffe 50 kr. Evt. andre priser vil fremgå under arrangementet.

*Medlemskab af skolekredsen koster 100 kr. om året og giver gratis adgang til årsmøde med spisning og foredrag. Læs mere - klik her.

Tilmeld dig

Udfyld formularen og betal via Mobilepay eller bankoverførsel.

Mobile Pay 63927
Vestjysk Bank reg.nr.: 7604 kontonr.: 1303215

Tilmelding til højskoleaften

Invalid Email
Invalid Number

Højskoleaftener

Gary Snider spiller Leonard Cohen - ALT OPTAGET

Torsdag 14. november 2019

Leonard Cohen har længe været et kendt navn for de fleste. Han var hyppig gæst i Danmark og trak fulde huse til sine koncerter. Han skillte sig ud fra mængden i kraft af sin dybe stemme, høje alder og sit omfattende repertoire af anmelderroste sange og tekster.
Du kan nu opleve Leonard Cohen i skikkelse af Gary Snider. De kommer begge fra Canada og har også meget andet til fælles: jødisk baggrund, kærlighed til guitar, omflakkende liv m.m.
Gary, som har boet i Danmark i mange år, krydrer sin fortolkning af den velkendte musik med anekdoter og fortællinger om mesteren, som han har studeret nøje.

Aftenen starter med spisning kl. 18.00 og musikforedrag kl 18.45. Efterfølgende er der kaffe og hygge.

Pris for aftensmad, foredrag og kaffe er 125 kr.
Pris for medlemmer af skolekredsen er 100 kr.

HUSK tilmelding via ovenstående formular, på telefon 97124390 eller på mail til kontoret@hjsk.dk.

Koncert med Ensemble Midt/Vest: Kunst der Fuge

Torsdag 28. november 2019

Die Kunst der Fuge er et musikalsk værk komponeret af Johann Sebastian Bach. Det består af en samling fugaer og kanoner. Den sædvanligste version indeholder 14 fugaer og fire kanoner, men værket fuldendtes ikke af Bach, og den sidste fuga slutter brat. I 1750 skriver C. Ph. E. Bach i førsteudgaven af “Kunst der Fuge” i et efterskrift, at Bach på grund af sin øjensygdom og efterfølgende død ikke var I stand til at afslutte den sidste fuga, hvor han I tredje sats gav sig til kende med navn. Nemlig den trejde delfuga, som har tonerne B-A-C-H som tema – den afbrydes inden den er færdig.
Man ved ikke om værket blev skrevet for et særligt instrument eller særlig besætning, men det er muligt at fremføre det på et klaver, piano, cembalo m.fl. og orgel. Værket har også været instrumenteret for forskellige ensembler som strygekvartet og strygeorkester.

Aftenen starter med spisning kl. 18.00 og koncert kl 18.45. Efterfølgende er der kaffe og hygge.

Pris for aftensmad, foredrag og kaffe er 125 kr.
Pris for medlemmer af skolekredsen er 100 kr.

HUSK tilmelding via ovenstående formular, på telefon 97124390 eller på mail til kontoret@hjsk.dk.

Syng, Spis & Snak med juletema: Jul under fremmede himmelstrø

Torsdag 12. december 2019

Julemad, julesange, juleforedrag og julesnak 

Aftenen starter med spisning kl. 18.00 og kl 18.45 starter jule-højskoleaftenen i foredragssalen. Efterfølgende er der kaffe og hygge.
 

Jul under fremmede himmelstrøg

Til daglig er Jakob Sandal sognepræst i Husby – Sdr. Nissum – Thorsminde, men han er også feltpræst og har været udsendt til blandt andet Afghanistan.

Jakob Sandal vil fortælle om hvordan han oplevede det at være udsendt som feltpræst i krigszonen sammen med udstationerede danske soldater, om hvordan de hjælper hinanden med at få dagligdagen til at fungere, og om hvordan det er at fejre jul under andre himmelstrøg.

Jakob Sandal vil også vise billeder fra områderne.

I løbet af aftenen skal vi også synge julesange og der bliver tid til at snakke om aftenens tema.

 

Pris for aftensmad, foredrag og kaffe er 125 kr.
Pris for medlemmer af skolekredsen er 100 kr.

HUSK tilmelding via ovenstående formular, på telefon 97124390 eller på mail til kontoret@hjsk.dk.

Andre arrangementer

Opfølgningsdag

Lørdag d. 7. marts 2020 fra kl. 10 - 19

Når man vender hjem efter et højskoleophold er det vores erfaring, at der efter et stykke tid kan opstå en periode, hvor det bliver sværere at holde fast i de gode vaner. Derfor afholder vi nogle gange om året opfølgningsdage på højskolen, hvor vi genopfrisker viden og værktøjer og giver rum til at dele erfaringer.

Klaus Olsen står for opfølgningsdagen.

Prisen er 250 kr. og omfatter undervisning, frokost, kaffe og aftensmad. Hvis du er medlem af skolekredsen koster dagen 200 kr. Det kan betales via mobile pay på 63927 eller overføres til Vestjysk Bank på 7604-1303215. Husk at skrive "Opfølgningsdag" på betalingen.

Tilmelding til anne@hjsk.dk senest 10 dage inden opfølgningsdagen. 

Vi glæder os til at se jer igen !

Gensynsdag

Lørdag d. 6. juni 2020

Hvert år er der mulighed for at mødes med de gamle højskolevenner og gense højskolen til en dejlig dag. Dagen foregår i juni, hvor vejret forhåbentlig er med os. Vi håber at se rigtig mange til en hyggelig dag og en festlig aften.

Årsmøde

Torsdag d. 24. september 2020

Hvert år er der mulighed for at mødes med de gamle højskolevenner og gense højskolen til en dejlig dag. Dagen foregår i juni, hvor vejret forhåbentlig er med os. Vi håber at se rigtig mange til en hyggelig dag og en festlig aften.

Vil du gerne vide mere om Højskolen Skærgården?

Du er altid velkommen til at kontakte os for nærmere info