Højskoleaftener

Velkommen til Skærgårdens Højskoleaftener

I løbet af året afholder vi en række åbne arrangementer, hvor alle er velkomne.

Det er vores ønske og håb, at højskolen på den måde kan være mødested for alle, der har lyst til at opleve det gode fællesskab, vores sunde køkken, spændende foredrag og ikke mindst den gode samtale om vedkommende emner.

Først og fremmest handler det om vores højskoleaftner, som består af aftensmad, foredrag og diskussion over kaffen. Men der er også mulighed for at deltage i højskolens årsmøde i begyndelsen af september måned.

Du kan se det aktuelle halvårsprogram herunder.

Hvis I er en klub eller en gruppe mennesker, som ønsker at besøge højskolen og høre om vores arbejde med trivsel og livsstil, arrangerer vi gerne en højskoleaften specielt for jer. Ring eller skriv og aftal nærmere med forstander Vibeke Lundbo på:
vibeke@hjsk.dk eller på 30 60 39 40.

Aftenerne starter normalt med spisning kl. 18.15 og foredrag kl. 19.00, med mindre andet er angivet under arrangementet. Efter foredraget er der kaffe og hygge.

Priser
Pris for aftensmad, foredrag og kaffe er som regel 150 kr. Pris for foredrag og kaffe er 75 kr. Evt. andre priser vil fremgå under arrangementet.

Pris for medlemmer af skolekredsen*:
Aftensmad, foredrag og kaffe er som regel 125 kr. Pris for foredrag og kaffe 50 kr. Evt. andre priser vil fremgå under arrangementet.

*Medlemskab af skolekredsen koster 200 kr. om året og giver gratis adgang til årsmøde med spisning og foredrag. Læs mere - klik her.

Tilmeld dig

Udfyld formularen og betal via Mobilepay eller bankoverførsel.

Mobile Pay 63927
Vestjysk Bank reg.nr.: 7604 kontonr.: 1303215

Tilmelding til højskoleaften

Invalid Email
Invalid Number

Højskoleaftener

Højskoleaften v/Brian Benjamin Hansen

Onsdag d. 12. oktober 2022

På Skærgården arbejder vi med livskunst i bred forstand, og vi ved, at kunst og kreativitet kan have stor betydning for hvordan tilgår livet, tackler udfordringer og trives i hverdagen. 

Derfor har vi inviteret filosof Brian Benjamin Hansen til at fortælle om kunst og kreative processer i forhold til vores måde at være i verden på:

Kunst indeholder kreative processer, og gennem kunsten kan vi blandt andet lære at lege med verden. Men hvad vil det egentlig sige? Er det udelukkende en opbyggelig proces, hvor vi bliver hele og gode mennesker i kontakt med verden - eller indeholder det også momenter af krise, angst, dødsdrift, genopfindelse osv.? Kreativiteten mellem to stole, den himmelske og den djævelske. 

Brian Benjamin Hansen har desuden netop udgivet bogen "Ovartaci: The Signature of Madness" -  om den ”gale” kunstner Ovartaci, der levede en stor del af sit liv på Psykiatrisk Hospital i Århus.

 

Pris:

Prisen er 150 kr. inkl. aftensmad og kaffe ( 125 kr. for medlemmer af skolekredsen)

 

Tilmelding:
Via ovenstående formular eller ved at sende en mail til kontoret@hjsk.dk.
 
 

Betaling:
Via mobilepay til 63927 eller Vestjysk Bank Reg. nr.: 7604, Konto nr. 1303215

 

Højskoleaften om søvn v/ Ali Amidi PhD., MSc.

Onsdag d. 26. oktober 2022

”Vi bruger omkring en tredjedel af vores liv på at sove, hvilket svarer til omkring 27 år i alt. Nyere undersøgelser viser dog, at hele 49% af danskerne er lidt eller meget generede af søvnproblemer i hverdagen. Men hvorfor sover vi egentlig, og er det overhovedet så vigtigt? Videnskaben er stadig i gang med at undersøge søvnens funktion og betydning, men vi ved meget mere om søvn i dag, end vi gjorde tidligere.

Få en dybere forståelse af søvn og døgnrytmer, og hør om søvnens rolle for sundhed og sygdom, søvnforstyrrelser og behandlingsmuligheder.”

Aftenen begynder med spisning kl. 18 og derefter foredrag kl 19. Efterfølgende vil der være kaffe og kage.

Pris: 150 kr. inkl. aftensmad og kaffe ( 125 kr. for medlemmer af skolekredsen)'

Tilmelding: på mail til kontoret@hjsk.dk eller på  tlf. 9712 4390

Betaling på mobilepay 63927 eller til reg. nr.: 7604, konto nr. 1303215 (Vestjysk Bank). Husk at skrive Højskoleaften på betalingen.

Personlighedens Positioner v/Henrik Høgh-Olesen

Onsdag d. 16. november 2022

Højere, videre, længere, hurtigere mere… Den vestlige verden er blevet stadig mere grænseløs. Stimulationsniveauet er enormt. Alt er i bevægelse og mulighederne uendelige – tilsyneladende. Men hvordan har mennesker det egentlig med forandring, stimulation og grænseløshed, og er der slet ingen grænser for hvor meget vi kan kapere? Hvorfor er nogle mennesker stimulationssøgende mens andre har behov for struktur og orden, og hvorfor rammes stadig flere af angst og stress. Et foredrag om den personlige forandringstolerance og om hvordan vi hver især har et optimalt stimulationsniveau hvorpå vi trives.

Aftenen begynder med spisning kl. 18 og derefter foredrag kl 19. Efterfølgende vil der være kaffe og kage.

Pris: 150 kr. inkl. aftensmad og kaffe ( 125 kr. for medlemmer af skolekredsen)'

Tilmelding: på mail til kontoret@hjsk.dk eller på tlf. 9712 4390

Betaling på mobilepay 63927 eller til reg. nr.: 7604, konto nr. 1303215 (Vestjysk Bank). Husk at skrive Højskoleaften på betalingen.

Henrik Høgh-Olesen er professor ved Aarhus University. Professor of Social- & Personality Psychology.

Højskoleaften i samarbejde med Foreningen Norden Herning

torsdag d. 8. december 2022

På 2x2 (h)jul - en kulturrejse langs den jyske vestkyst.

Aldrig har cyklen fyldt så meget i danskernes bevidsthed som i juli 2022. De 3349,8 km fra København til Paris skabte nærmest en cykelfeber. Og det hele drejede sig om at komme først, hurtigst muligt fra punkt A til punkt B.
Et helt anderledes forhold har aftenens foredragsholdere, Mette og Poul Nørup fra Esbjerg, til det tohjulede køretøj. De har holdt mange foredrag om deres cykeloplevelser, hvor det er muligt at stilfærdigt bevæge sig gennem landskabet og opleve skift mellem lande, sprog og kultur. Har man tid nok, så får man både sjælen med og mange intense og fantastiske oplevelser.

Denne gang begiver vi os på cykeltur langs den jyske vestkyst. Turen følger den nationale cykelrute 1 , der går fra Rudbøl til Skagen (560 km). I ord, billeder og sang ser vi naturens og kulturens mangfoldighed og oplever det unikke kystlandskab med marsk, klitter, klitplantager og byer, der bærer præg af havets og sandstormenes ødelæggende kræfter. Vi har også nogle af den jyske vestkysts kendte forfattere bl.a. Jens Rosendal, Hans Adolph Brorson, Kaj Munk, K. L. Aastrup og Thøger Larsen, med i bagagen.

Aftenen begynder med spisning kl. 18 og derefter foredrag kl 19. Efterfølgende vil der være kaffe og kage.

Pris: 150 kr. inkl. aftensmad og kaffe ( 125 kr. for medlemmer af skolekredsen)'

Tilmelding: på mail til kontoret@hjsk.dk eller på tlf. 9712 4390

Betaling på mobilepay 63927 eller til reg. nr.: 7604, konto nr. 1303215 (Vestjysk Bank). Husk at skrive Højskoleaften på betalingen.

 

 

Andre arrangementer

Opfølgningsdag v/Klaus

Lørdag d. 24. september 2022

Når man vender hjem efter et højskoleophold er det vores erfaring, at der efter et stykke tid kan opstå en periode, hvor det bliver sværere at holde fast i de gode vaner. Derfor afholder vi nogle gange om året opfølgningsdage på højskolen, hvor vi genopfrisker viden og værktøjer og giver rum til at dele erfaringer. 

Opfølgningsdagen koster 250 kr., hvis du er medlem af skolekredsen koster dagen 200 kr. Det kan betales via mobile pay på 63927 eller overføres til Vestjysk Bank på 7604-1303215.

Husk at skrive "Opfølgningsdag " på betalingen.

Tilmelding til kontoret@hjsk.dk senest 10 dage inden opfølgningsdagen. 

Vi glæder os til at se jer igen !

Vil du gerne vide mere om Højskolen Skærgården?

Du er altid velkommen til at kontakte os for nærmere info