Højskolens faciliteter

Som elev på Skærgården har du adgang til en lang række faciliteter

I Hovedbygningen finder du bl.a.
- spisesalen
- en lille og en større gymnastiksal
- bibliotek med mindre bogsamling og udsigt over søen
- foredragssal med smart-board, flygel og andet musikudstyr
- undervisningslokaler i forskellige størrelser
- TV-stue
- kreativt værksted og træværksted

Udendørs findes bl.a.
- en boldbane
- volleyball - og ringobane
- bane til out-door-fitness
- hyggekroge

I Trivselshuset findes
- undervisningslokaler
- træningslokale
- køkken til undervisningsbrug

 

I og ved søen findes
- dejligt badevand, badebro og en lille sandstrand
- fiskestænger (i bådeskuret) og fisk
- kanoer og redningsveste (i bådeskuret) til fri afbenyttelse
- høns og haletudser
- fred og idyl

I elevhusene findes
- store værelser med eget bad og toilet
- fælles køkken/opholdsrum
- TV-stue
- vaskerum mv.

I Femkanten (plænen mellem elevhusene) findes
- krolfbanen
- bålplads

Idrætssalen

Idrætssalen bliver brugt til mange forskellige ting, men frem for alt er det stedet, hvor vi dyrker motion sammen og har mulighed for både at få pulsen op og samtidig dyste og grine af os selv (og lidt af hinanden). Alt sammen i en fordragelig ånd.

feminin-fitness

Træningslokale

Trænings-lokalet ligger i Trivselshuset og er indrettet med en spinning-afdeling samt diverse træningsredskaber til både styrke- og aerob- træning. Der findes et løbebånd, en romaskine, en cross-trainer, power hoop, vægte samt flere andre træningsmuligheder.

Har du behov for et professionelt fitness-center henviser vi til de lokale centre i Herning, hvor du som elev på højskolen kan opnå rabat.

 img_8720

DGI-huset

Seks kilometer fra højskolen ligger et nyt DGI-hus (opført i 2010). Her finder du trænings-, svømme- og wellness-faciliteter. På højskolens kontor kan du købe billetter, som giver adgang til alle faciliteter, til specialpris.

 

 

DGI huset Herning


Læs mere om DGI-huset her
.

Beliggenhed

Højskolen Skærgården og dens beliggenhed er noget helt særligt. Skolen ligger ved en idyllisk sø og med en stor skov lige uden for døren. Der er således rig mulighed for fine naturoplevelser og masser af motion. Samtidig er der blot 6 km. til centrum af Herning, så der er også mulighed for at få glæde af byens liv. Der går offentlige transportmidler direkte til skolen (Bus nr. 11 - dog ikke i skolernes sommerferie), og fra Herning er der togforbindelse videre ud i landet.

luftfoto_30

Hovedbygningen

I hovedbygningen er der kontor, køkken, spisesal, undervisningslokaler, idrætssal, trænings-lokale og ikke mindst vores dejlige foredragssal, hvor vi mødes hver dag til morgensamling. Desuden har vi biblioteket, hvor du kan slappe af i sofaen med en god bog. Der er masser af læsestof for enhver smag.

img_8485

Elevhuse

Elevhusene er tegnet af C.F. Møllers tegnestue og selve beliggenheden er udtænkt af C. Th. Sørensen, som måske er mest kendt for at have designet Hernings geometriske haver, der ligger placeret i Birk nær Heart kunstmuseum. Når vi nævner havearkitekten, er det fordi placeringen tilfører elevhusene en ekstra dimension: De fire huse er nemlig placeret, så de danner en fem-kant. Det giver en central midte, hvor der er et grønt område med bålplads. Og der er ikke noget der skaber så hyggeligt samvær som at sidde omkring et bål.

C.F. Møller har sikret, at husene stadig fungerer optimalt, selvom de mange højskoleelever gennem årene har sat deres præg. Værelserne er store, rummelige og udført i gode materialer, der er eget toilet og bad på alle værelser. Nogle er i to plan, så der faktisk er tale om en lille lejlighed.

Alle værelser ligger ud til en lang gang, og en del af den er indrettet med fælles køkken og opholdsstue, samt vaskerum. Fra værelserne er der udsigt til sø og skov, og fra fællesarealerne er der udsigt til fem-kanten og bålstedet.

Elevhusene gennemgår i disse år en renovering, og mange værelser fremstår allerede nu nymalede.

elevhuse_37

Værelser

Eksempel på et af værelserne som har trappe op til en stor hems:

Hems:

Eksempel på et af værelserne, som alle har eget bad og toilet:

Vil du gerne vide mere om Højskolen Skærgården?

Du er altid velkommen til at kontakte os for nærmere info